Ausztriában koncertezik januárban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

Megosztás

Az év első hónapjában, januárban a tavalyi évhez hasonlóan a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ismét Ausztriában lép fel, ahol koncerteket adnak Bécsben és Salzburgban is. Emellett a művészek a hazai közönségük számára szintén színvonalas zenei élményeket szeretnének kínálni a következő időszakban.

Az elmúlt évek során az ausztriai helyszíneket magában foglaló turnék rendszeressé váltak a zenekar életében, illetve közben nagy erőkkel készülnek a szolnoki újévi Revü koncertre. A következő állomás ezen a páratlan zenei kalandon 2024. január 8. és 13. között lesz, amikor az együttes négy különböző helyszínen lép fel: Szolnokon, Budapesten, Bécsben és Salzburgban.

A koncertsorozat szolnoki, budapesti és bécsi programjában Beethoven II. (D-dúr) szimfóniája, Liszt Esz-dúr zongoraversenye (No 1.) és Bruch e-moll hegedű és brácsa kettősversenye szólal meg. Az előadások fő szólistái Luu Hong Quang a vietnámi zongoraművész, Kyoung-Joo Sung dél-koreai hegedűművész, valamint Haejin Lim holland brácsaművésznő.

A turné salzburgi, legutolsó állomásán a Mozarteum nagytermében, Mozart hárfára, fuvolára és zenekarra írt versenyműve és A-dúr zongoraversenye, valamint Beethoven II. (D-dúr) szimfóniája csendül majd fel a zenekar által – olvasható a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az utolsó állomás szólistáiként Peng Hszi Yu kínai zongoraművészt, Anneleen Lenarts belga hárfaművészt, és Ellen Hayun Lee koreai fuvolaművészt hallhatja és láthatja a közönség.

A turné során a koncerteket Orhan Salliel török származású karmester és zeneszerző dirigálja, aki pályafutása során számos szimfonikus zenekart vezényelt már hazájában és a világ különböző részein.

Kép: szolnokiszimfonikusok.hu

Kapcsolódó cikkek